Szerző: hedimegalali | május 12, 2010

itt az ősz

Mióta visszajöttünk Brüsszelbe, nincs igazán jó idő, finoman szólva. Az egész múlt héten fokozatosan hűlt a levegő, nappali 15-ről, éjjeli 7-ről kezdtünk. A héten már tegnap nappal is csak 5 fok volt, persze széllel megspékelve. Pont abban a sorrendben öltözködtem, mint télen. Mióta visszajöttünk nem ültem bringán és nem is fogok, míg nem megy a hőmérséklet 12 fok fölé. Már kétszer így is elővettem a nyári időre elpakolt téli cuccokat, többször nem teszem. A 4 hete kiültetett muskátli agonizál és barnák a levelei, a palánták lefagytak. Ha így folytatódik, szombaton lehet csúszunk egyet az Ardennekben. Abszolút normális május közepén.Utálom az itteni klímát.

Szombaton lementünk egy kis városkába az Ardennekbe, a világ legkisebbje, Durbuy. Idén még nem is voltunk ott, pedig szeretjük. Vasárnap pedig Utrechtbe mentünk Hollandiába, megnéztük a városkát és a Giro d’Italia befutóját.  Klassz volt, nem is esett, csak szétfagytunk.

Most hallom, hogy pénteken és  szombaton rövid látogatást tesz a NAP  Belgiumban 15 fok kíséretében, így lehet, hogy idén mégis lesz egy kis tavasz. Hurrá! Fel is készítem a paripákat 🙂

Vasárnap pedig irány Delft és a hollandiai tulipánmezők.


Hozzászólás

Kategóriák